FAQ

Aamurusko pähkinänkuoressa

Jyväskylän Aamurusko tapahtumayhdistys ry:n tarkoituksena on ihmisten välisen ystävyyden, positiivisen ajattelun ja elämyshakuisen elämäntavan edistäminen.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää jäsenilleen matkoja sekä yhteisiä illanviettoja, ylläpitää toiminnastaan kertovaa Internet-sivustoa, harjoittaa tiedotustoimintaa, järjestää juhlatilaisuuksia, retkiä ja muuta samantapaista toimintaa ja auttaa jäseniään järjestämällä neuvontaa ja opastusta.

 

Mistä nimi Aamurusko?

Erkki Rajamäki luovutti Aamurusko-nimisen paikan Muuramen Härkölahdesta pikkujouluväen käyttöön vuonna 2000. Sittemmin nimi vakiintui käyttöön puhuttaessa tutulla kaveriporukalla järjestetyistä tapahtumista ja se päätettiin ottaa perustattavan yhdistyksen nimeen mukaan.

 

Kuinka pääsen yhdistyksen jäseneksi?

Yhdistyksen jäseneksi pääseminen edellyttää osallistumista vähintään yhteen yhdistyksen järjestämään tapahtumaan. Jäseneksi haetaan ottamalla yhteyttä lomakkeella. Hallitus käsittelee kuukausittain uudet jäsenhakemukset.

 

Mihin yhdistyksen jäsenenä oleminen minua velvoittaa?

Yhdistys ei velvoita jäseniään mihinkään. Pikemminkin yhdistys tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuksia osallistua erilaisiin tapahtumiin ja nauttia yhdessäolosta eri teemojen parissa. Lisäksi voit saada yhdistykseltä tukea omien ideoiden toteutukseen.

 

Minulla olisi idea tapahtuma-aiheeksi, voiko Aamurusko toteuttaa sen? Miten/mihin ehdotukseni ilmoitan?

Yhdistys ottaa mielellään vastaan kaikki tapahtumatoiveet, mikäli tapahtuma on järjestettävissä voidaan se nimetä Aamuruskon eXtra-tapahtumaksi, jolloin tapahtuman ehdottaja saa tarvittaessa toimia tapahtuman”johtajana”. Hallituksesta nimetään yksi “kummi” tapahtumaan, joka hoitaa Aamuruskon puolesta tapahtuman järjestämistä, markkinointia ja toteuttamista.

 

Ehdotuksia otetaan vastaan yhteydenottolomakkeen avulla. Myös soitto jollekkin hallituksen jäsenistäkin riittää, hallituksen jäsenten yhteystiedot löytyvät yhdistyksen internet-sivulta.

 

Olen ilmoittautunut ja maksanut omavastuuni tapahtumaan, mutta en pääse osallistumaan valitettavan esteen vuoksi, mitä teen?

Tällaisessa tapauksessa ilmoita hallitukselle välittömästi kun saat asiasta tietää, voimme näin ollen vielä palauttaa osallistumismaksusi, sekä luovuttaa paikkasi toiselle henkilölle, mikäli se on vielä mahdollista. Maksun palauttaminen on harkinnanvarainen, sillä ilmoittautuminen on oletusarvoisesti aina sitova.

 

Haittaako, jos olen ilmoittautunut tapahtumaan, mutta en kerkeä maksaa omavastuumaksuani eräpäivään mennessä?

Yhdistys kerää osallistumismaksut sitä varten, että voimme ostaa tarvittavat muonitustarvikkeet tapahtumiin, mikäli maksuja ei tule eräpäivään mennessä ei maksu hyödytä ko. tapahtuman puitteita. Lisäksi muualta tilattuihin tapahtumiin on tietty hinta annettu tapahtumaa varatessa, joten budjetti ja maksut on laadittu sen mukaan. Eräpäivä ja viimeinen ilmoittautumispäivä on yleensä 1-2 viikkoa ennen tapahtumaa, jotta kerkeämme laatia budjetin, sekä tehdä tarvittavat ostokset. Vastaus: haittaa.

 

Haluaisin mukaan jonkun tapahtuman toteuttamiseen, pääsenkö ja mitä siitä hyödyn?

Tapahtumien järjestelytoimikuntaan pääsee kuka tahansa yhdistyksen jäsen, ilmoita vaan hallitukselle halukkuutesi, muuten emme voi tietää että on aktiivisia ihmisiä jotka haluaisivat mukaan. Mikäli lisäksi toimit tapahtuman järjestäjänä voidaan katsoa mahdollinen osallistumismaksu kuitatuksi työllä. Myös järjestelytoimikunnassa mukanaoleminen on mielenkiintoista. Kokeile niin tiedät.

 

Ovatko yhdistyksen jäsenet vakuutettuja?

Yhdistys järjestää tapahtumia, jossa ollaan tapahtumakohtaisesti liikkeellä millon missäkin. Jäsenet ovat vakuutettuja. Lisätietoa vakuutusehdoista saa yhdistyksen sihteeriltä.